Vhodnost tohoto receptu neuvádím záměrně, protože záleží dost na tom, zda se pro přípravu zvolí nějaký druh rostlinného mléka nebo mléko kravské
Potřebujeme
1 díl rýže (např. 1 hrnek)
3 díly rostlinného nebo kravského mléka(dle věku dítěte) (např. 3 hrnky)
Třtinová panela nebo třeba datlový sirup
Rakytníková šťáva Weleda
Ovoce
Postup
1. Do rendlíku dáme propláchnutou rýži spolu s mlékem a panelou (pokud budeme používat na doslazení sirup, ten dáme až na hotovou rýži)
2. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni do změknutí rýže.
3. Hotovou rýži přendáme do misek a dozdobíme čerstvým ovocem nebo dosladíme sirupem
Nejen v zimním období je potřeba nějakým způsobem podpořit imunitu, proto se snažím propašovat do jídel nějaké vitamíny pro posílení imunity navíc. Mléčná rýže byla pokapána 100% rakytníkovou šťávou WELEDA (koupit můžete např. v BENU lékárně), je kyselý, ale můžete koupit i rakytníkový sirup, který je sladší. Lžička šťávy se také může přimíchat do vody nebo čaje.
Poznámky
– postup na výrobu rostlinného mléka naleznete např. na stránkách ZDE