Už ani nevím, kde jsem tento recept viděla nebo kdo mi ho dal, ale u nás doma se dělá už pěkně dlouho. Malý i velký se po něm můžou fakt utlouct. Mleté maso mi vždy pomele ochotná paní prodavačka v masně, věřím, že chuť je potom o 1000% lepší, jako z tučného, již předem namletého masa.

Potřebujeme (asi 5 porcí)
400g mletého hovězího masa (hovězí zadní)
300g mletého vepřového masa (kýtu)
1 hrnek pohankové lámanky
1 hrnek mraženého hrášku
2 středně veliké mrkve
1 cibule
2 PL rýžové mouky
2 KL červené papriky
1 KL mletého kmínu
1 kg brambor
voda
ghí (olej)
mléko
sůl

Postup
1. Necháme si zpěnit cibulku, až bude trochu hnědá, přidáme na ní maso, kmín, papriku, sůl, pořádně promícháme a necháme zatáhnout.
2. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrnek pohanky, směs zalijeme vodou
3. Takto směs necháme probublávat asi 15 minut – 2 minutky před koncem přidáme prohřát hrášek.
4. Mezitím si z brambor, ghí (másla) a mléka připravíme bramborovou kaši.
5. Vrátíme se zpět k masu, které zaprášíme rýžovou moukou, promícháme, necháme ještě minutku na sporáku a poté jej dáme do zapékací mísy.
6. Masovou směs rozetřeme do pekáčku a na ní rozetřeme bramborovou kaši.
7. Zapékáme asi 15-20 minut na 180-200 stupňů.

KL – kávová lžička
PL – polévková lžíce