Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň. Povidla, která používám jsou z Veselého Gruntu, což je menší podnik na Vsetínsku a povidla jsou zde vařena tradičním způsobem v kotlích, pod kterými se topí dřevem. Samozřejmě, že jsou 100% švestková bez příměsí a švestky mají ze svého eko sadu.

Potřebujeme
100g změklého másla
200g jemně nastrouhané mrkvě
200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
povidla (marmeládu)
Postup
1. Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.
2. Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.
3. Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.
4. Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.
5. Kdo chce, může ještě pocukrovat. 
TIP pro děti menší jednoho roku
– z vyváleného těsta vykrajujte tvary a dejte upéct jako sušenky, jen tak, bez náplně

– povidla jsou sice z ovoce, ale je tam i cukr, který by rozhodně děti do 1 roku neměli.