Chce prcek něco na „křoupání“ a vy chcete, aby to bylo rychle hotové? Potom volte tyto mrkvové sušenky 🙂
Potřebujeme:
- 200 g hladké špaldové mouky (T630)
- 50 g oleje
- 60 g vody
- 80 g jemně strouhané mrkve
- 1 vejce
- špetka soli, majoránky, mletého kmínu
- strouhaná gouda, parmezán, …
Postup:
- všechny ingredience smícháme,
- pokud je těsto lepivé (záleží dost i na tom, jak šťavnatá je mrkev), lze přidat více mouky; jen pozor, čím víc mouky dáte, o to víc musíte přidat na „chuti“, tj. trošku víc soli, majoránky, kmínu, atd.
- těsto na pomoučeném vále či pracovní desce vyválíme a buď tvoříme rádýlkem proužky, nebo můžeme vykrájet vykrajovátky (já měla těsto i po přidání mouky poměrně mokré, takže do vykrajování jsem se nepouštěla), posypeme nastrouhaným sýrem,
- pečeme v troubě vyhřáté na 180C po dobu cca 30 minut (i déle).
Poznámka:
- vzhledem k celému vejci a sýru jsou sušenky vhodné až od roka (i kvalitní parmezán je pro děti v omezeném množství od roka věku vhodný),
- inspirace čerpána z FB sk. Vaříme zdravě od prvních příkrmů.