Když je doma víc mrkve než dýně hokkaido, tak z toho vyjde podobná polévka 🙂

Potřebujeme:
  • 3 střední mrkve,
  • 1 menší dýni hokkaido,
  • 1 střední bramboru,
  • ghí,
  • 1 střední cibuli
  • bazalkové pesto (bazalkové listy, olivový olej, česnek),
  • voda/zeleninový vývar,
  • sůl, pepř.

Postup:
  • na ghí zpěníme a necháme lehce zezlátnou na malé kostičky nakrájenou cibuli,
  • přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou (neloupanou) a vydlabanou dýni a na kostky nakrájenou bramboru – zalijeme vodou a vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké;
  • směs rozmixujeme tyčový mixerem dohladka, dle potřeby dochutíme,
  • servírujeme pokapané bazalkovým pestem (dospělákům jsem kápla i trochu smetany, viz fotka).
Poznámka:
  • bez soli a pepře je polévka vhodná od cca 9 měsíců, se solí a pepřem nejdříve od roka,
  • ať vám chutná 🙂