Když je doma víc mrkve než dýně hokkaido, tak z toho vyjde podobná polévka 🙂
Potřebujeme:
-
3 střední mrkve,
-
1 menší dýni hokkaido,
-
1 střední bramboru,
-
ghí,
-
1 střední cibuli
-
bazalkové pesto (bazalkové listy, olivový olej, česnek),
-
voda/zeleninový vývar,
-
sůl, pepř.
Postup:
-
na ghí zpěníme a necháme lehce zezlátnou na malé kostičky nakrájenou cibuli,
-
přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou (neloupanou) a vydlabanou dýni a na kostky nakrájenou bramboru – zalijeme vodou a vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké;
-
směs rozmixujeme tyčový mixerem dohladka, dle potřeby dochutíme,
-
servírujeme pokapané bazalkovým pestem (dospělákům jsem kápla i trochu smetany, viz fotka).
Poznámka:
-
bez soli a pepře je polévka vhodná od cca 9 měsíců, se solí a pepřem nejdříve od roka,
-
ať vám chutná 🙂