Je to obyčejný a jednoduchý piškot, který v sobě ovšem ukrývá své kouzlo tím, jak je lehký a dobrý
Potřebujeme (forma vhodná 20cm na 2 překrojení, větší formy 1 překrojení)
Kakaový korpus
4 vejce
200g třtinového cukru
10 lžic vody
200g polohrubé špaldové mouky
10g prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžíce kakaa
ŠPENÁTOVÝ korpus
4 vejce
200g třtinového cukru
10 lžic vody
200g polohrubé špaldové mouky
10g prášku do pečiva bez fosfátů
300g čerstvého špenátu nebo 200g mraženého
Krém
2 smetany ke šlehání
2 tučné tvarohy
marmeláda
Postup:
1. Upečeme si korpusy, postup je úplně stejný u obou, jen na závěr se do jednoho vmíchá kakao a do druhého posekaný rozmixovaný špenát.
2. Vejce v robotu vyšleháme s cukrem do pěny.
3. Přidáme 10 lžic vody.
4. Po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
5. Do 1 korpusu vmícháme kakao a do druhého rozmixovaný špenát. Nebojte, špenát tam nejde cítít. Pokud použijete mražený, nejprve jej rozmrazte a hodně vymačkejte vodu.
6. Formu vyložte pečícím papírem. Pečeme cca na 180 stupňů 30-40 minut- zkuste špejlí. Nechte korpusy vychladnout.
7. Na krém si ušleháme 2 šlehačky, poté do toho zašleháme 2 tvarohy. Můžete pro jistotu použít něco na tuhnutí – já dávám trochu agaru s vodou, ale asi existují i jiné Vámi oblíbené – použijte co znáte.
8. Kakaový korpus rozkrojíme, namažeme marmeládou a krémem i vrchní díl stejně tak, protože pak na něj přijde špenátový díl.
9. Špenátový korpus rozkrojíme, vrchní část rozdrobíme do misky a dáme stranou, spodní dáme na kakaový korpus a pomažeme krémem z vrchu i boční část.
10. Odložený Rozdrobený špenátový korpus drobíme na dort, i na okraje 🙂
Dobrou chuť a krásné narozeniny, snad se dort povede!
Poznámky
*polohrubou špaldovou mouku používám Pernerku