Zkuste jednou udělat puding doma, ne ten ze sáčku, ale opravdu celý poctivě od začátku. Jiný pak už nebudete chtít. Do tohoto receptu nemusíte použít banány, ale můžete si jej přizpůsobit svým chutím, udělat puding vanilkový, čokoládový, karamelový,….

Potřebujeme (3 porce)
2 hodně zralé banány
štáva z 1/2 citronu
2 žloutky
500 ml mléka (mandlové nebo obyčejné, záleží na vás)
3 lžíce kukuřičného škrobu
50g kokosového cukru
Postup
1. V hrnci smícháme mléko, cukr a škrob, vyšleháme metličkou. 
2. Vzápětí přidáme žloutky, které taky rozšleháme metličkou a směs za stálého míchání ohříváme, dokud nezhoustne.
3. Mezitím si rozmixujeme banány s citronovou štávou – nebo rozpustíme hořkou čokoládu, uděláme karamel či vyškrábneme semínka z vanilkového lusku – dle toho, jakou příchut pudingu děláme.
4. Hotovou mléčnou směs smícháme s banány, nalijeme do misek, které můžete vyložit ovocem, celozrnnými sušenkami apod. 
5. Necháme alespon 2 hodinky zatuhnout v ledničce. 
Poznámky
– banánový puding doporučuji zkonzumovat týž den
– doporučuji opravdu použít kokosový cukr, dá tomu krásně karamelový nádech a výrazně vylepší chut – mléko použijte dle své chuti, jen bych nedoporučovala domácí ovesné, asi by to zhoustlo tak, že by to bylo jako beton