Potřebujeme
Těsto
35g ghí (nebo másla)
50g třtinového cukru
2 vejce
150ml mléka
1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
150g špaldové hladké mouky
„Náplň“
1 čerstvý ananas (nebo v plechovce)
40g ghí (nebo másla)
40g třtinového cukru
Postup
1. Dortovou formu o průměru max. 24cm vyložíme pečícím papírem, vymažeme změklým ghí nebo máslem a (40g) a zasypeme třtinovým cukrem (40g lze i 30g aby to bylo méně sladké).
2. Očistíme ananas a nakrájíme jej na silnější plátky, tyto plátky vyskládáme na dno dortové formy vysypanou cukrem a vymazanou máslem.
3. Připravíme si těsto tak, že vyšleháme cukr s ghí nebo máslem, poté přidáme vejce, mléko a postupně přidáme i prášek do pečiva a mouku.
4. Těsto navrstvíme na ananas a dáme péci do trouby na 180stupňů asi 35-40 minut.
5. Koláč po upečení překlopíme na tácek.
Poznámky
– aby se pečící papír dal lépe vyskládat do dortové formy, tak jej zmuchláme a dáme pod tekoucí vodu a promneme, jde pak pěkně tvarovat
– mléko je odhadem, zapomněla jsem jej odměřit a lila od oka, ale je to