Potřebujeme (asi 3 porce)
1 menší cibulka
1/3 fenyklu
1 velká mrkev
1 střední petržel
1/3 celeru
3 lžíce vloček (pohankové, ovesné nebo mix různých)
ghí (máslo/olej)
700 ml zeleninový vývar, popř.voda
sůl nebo koření dle věku dítěte (používám různé dle chuti od Sonnentor či Grešíka)
Postup
1. Na ghíčku si necháme lehce osmahnout nakrájenou cibulku spolu s fenyklem.
2. Poté přihodíme na kolečka nakrájenou petrželku a mrkev, na kostičky nakrájený celer a vločky.
3. Vše necháme spolu chvílí zarestovat a zalijeme zeleninovým vývarem.
4. Po změknutí zeleniny polévku odstavíme a rozmixujeme, pokud je moc hustá, přilijte vývar nebo vodu.
5. Na ozdobení můžete nakrájet třeba pažitku a přidat trochu kvalitního oleje.
Poznámka
– pozor na celer, je to veliký alergen a je lepší ho zařazovat až blíže k 1. roku
– solí se dětem nejdříve po jednom roce a to jen velmi zlehka