Obecná doporučení

  • Vlastní flaška na pití je must have, jinak za den necháte šílené částky za pití, doplnit vodu lze v restauracích. Nebo si aspoň kupujte ty 1,5litrovky někde ve stánku Relay, kde mají přijatelné ceny
  • Mějte hodně drobných, počítejte s tím, že necháte mega peněz za záchody, všude dvacka na osobu. Na Václaváku v KFC je záchod za 10 kč, při předložení lístku z WC vám desetikačku vrátí
  • Mějte v mobilu data, hodně jsem chodila pěšky, ať trefíte
  • Jízdenku na metro ale určitě kupte, vyplatí se ta na 72 hodin za 330 kč a máte to bez starostí pořád na to myslet a někde cvakat– děti do 15 let jezdí úplně zdarma – ale pozor, jestliže má vaše dítě více než 10 let, musí se něčím prokázat.

Den 1

Zoo Praha

Moje doporučení:

– je to na celý den, dopravíte se zde jednoduše s hlavního nádraží metrem C, směr Letňany, do stanice nádraží Holešovice, tam vystoupíte a jdete na tramvaj, která vás doveze až k Zoo – cesta k tramvaji je značená, najdete v pohodě – všude jsou směrovky Zoo a půjde tam a na zastávce bude stát nejvíce lidí 😀

– jet můžete tam i zpět nebo jen jednu cestu parníkem, otevře se vám celé město. Plavba trvá 75 minut. Můžete to zkombinovat i se zvýhodněným vstupném do Zoo – dospělá osoba parník + ZOO 490 kč. Parníky jezdí z Rašínova nábřeží

– pokud jdete přes prázdniny a ta největší horka, vemte si sebou velkou láhev s pitím, kterou dáte přes noc do mrazáku. Led se bude postupně rozpouštět a v areálu si můžete na několika místech doplnit pitnou vodu zdarma. Jinak cena 0,5 pití 50-65 kč.

– občerstvení ve formě bufetu je na každém kroku, je tam i restaurace, takže se o oběd nebojte, ceny za 1 jídlo kolem 170-280 kč.

– co hodně doporučuji, tak pokud máte menší děti, půjčte si tam vozík jako tento, je to hodně do kopce, děti to neušlapou, budete rádi, že ho máte

– v areálu je lanovka, cena 40kč / osoba / cesta to určitě doporučuji, my jsme jeli z vrchu dolů, protože to byl větší adrenalin (většina jezdila z dola nahoru), nádherný výhled na Prahu a zážitek pro děti

– nevím, jak staré děti tam pouští samotné, já měla dceru 4 roky na klíně a syn 9 let jel sám (ale trochu se bál, nicméně zvládl)

  • výlet je to na celý den a budete zničení, nic jiného neplánujte

Den 2

Výlet Benešov u Prahy, vlakem rychlíkem jste tam za půl hoďky. Z Benešovského náměstí jezdí ekovláček, který vás proveze okolím až na zámek Konopiště. Tam si můžete zaplatit prohlídku a pak jet vláčkem zpět.

Cesta tam i zpět je za 50 kč na osobu, takže za pusu – nezapomeňte si u výstupu schovat účtenku, ať cestu zpět nemusíte platit. Bacha, v příkopu na zámku mají medvěda Jiřího!

Okruhů je tam několik, přístup si můžete koupit i do „Růžové zahrady“

Potom ještě v Praze stihnete nějakou pěknou procházku třeba na Náplavce.

Den 3

Tak, teď se trochu zapotíte, ale bude to stát za to! Musíte si přivstat a být na Václaváku už tak v 9 ráno, abyste to vše stihli.

Takže, dopravíme se na Václavské náměstí, které si projdeme, začneme nahoře u muzea, kde se vyfotíme, taky s koněm se vyfotíme. Jestli se Vám chce čůrat, zajděte do KFC, protože vám pokud donesete k pokladně lístek těch 10 kč za WC vrátí. Na konci Václavského náměstí se dáte do prava a pokračujeme k hračkářství Hamleys, které otvírá v 10. Je to úžasné hračkářství a zábavní park v jednom, určitě tu strávíte bez problémů 1-2 hodiny.

Z Hamleys se vrátíme zpět k Václaváku, a jdeme směrem dolů na Staroměstské náměstí, a po šipkách ke Karlovu mostu. Přejdeme Karlův most a můžeme sejít dolů po schodech a jít na hřiště na Kampě – schody po levé straně, přejděte pod mostem na hřiště. Můžete si tam dopustit vodu a osvěžit ruce i nohy, je tam tekoucí voda, wifi i pár stromů ke stínu. Odtud můžete jít klidně i krmit labutě, jen si, prosím, nastudujte, co jedí a co nesmí.

Když se pak vrátíte ke Karlovu mostu, najdete na jeho konci, za věží Muzeum pražských pověstí a strašidel – zde si kupte zvýhodněnou vstupenku i do Muzea alchymie, čeká nás posléze. Ale pozor, malé děti se můžou bát, je tam tma a strašidla  

Po tomto muzeu se vydáme přes Malostranské náměstí (kde můžete nasednout na autobus směr zastávka nemocnice Petřín) nebo ujít 10 minut pěšky k Muzeu Alchymistů a mágů staré Prahy.  To si projděte a hned naproti ve vnitrobloku je hospůdka Kellyxír – a to je vrchol dne, protože vaše děti budou odvařené. Dostanou nápoj z baňky, ze které se bude díky suchému ledu kouřit a bublat, jako elixíry mágů – se vstupenkou z muzea máte navíc 10% slevu na útratu.

Po tomto odpočinku se vraťte zpět na Malostranské náměstí a jeďte tramvají asi 2 zastávky na zastávku Úvoz – dostanete se tak na lanovku na Petřín – pokud máte 24 hodinovou čí více hodin platnou jízdenku – jedete zadarmo. Jestliže nemáte, musíte si koupit lanovku za 60 kč.

Na Petříně si můžete udělat piknik, jít na vyhlídkovou věž nebo do zrcadlového bludiště. Záchody tam mají za 20, ale pokud jdete zpět lanovkou, zatněte se a vydržte, u lanovky jsou WC zdarma.

Den 4

Jedeme metrem opět na nádraží Holešovice, jako když jsme jeli do ZOO, nastoupíme na tramvaj na výstaviště. Zde jsme navštívili podmořský svět, je to pěkné, neobvyklé, vstupenky poměrně drahé, a strávíte tam 1-2 hodiny, ale jako určitě jsme to chtěli vidět. Mají tam žraloky, rejnoky, medúzy a další zajímavá mořská zvířata.

Odtud se běžte projít do stromovky, která je hned vedle výstaviště, naleznete tam spoustu krásných dětských hřišť i výhled na celou stromovku. Zase aspoň 2 hoďky zabité.

Zpět jsme z nádraží Holešovice jeli na Florenc a zde přestoupili na linku B směr Zličín – vystoupili na Národní třídě – prošli si OD MÁJ – zde je celé patro s jídlem ,určitě si vyberete na oběd. Naproti OD je muzeum Lega, to by některé prcky mohlo zajímat, také si tam můžete koupit MIX Lega vážené na gramy. A najdete zde i otočnou hlavu Franze Kafky

Z Národní třídy pokračujeme dále metrem na zastávku Anděl a čeká nás zlatý hřeb, a to Království železnice. Tak tady garantuji, že budete až do zavíračky, byli jsme tam 4 hodiny minimálně, děti se mega zabavili a bylo to úžasné. Všechny autobusy, vlaky, metra jako staré vagony jsou přístupné, můžou je jakože řídit, je tam i hřiště pro menší děti, jízda RC modelů aut a v neposlední a hlavní řadě . ty modelové železnice stojí za to.

Užili jsme si 4 dny nabyté zábavou a poznali zároveň kus Prahy.

Další tipy od vás, které mám v plánu na příští návštěvu Prahy

Majaland – herna s kolotočema

Národní zemědělské muzeum

Přívozem z Rašínova nábřezí po březích Vltavy (v cene MHD jízdného)

Muzeum iluzivního umění

Pražský hrad a zlatá ulička

90´s world Praha – muzeum devadesátek

Praha Nový svět – 2 minuty od Hradčan – malebné uličky a domky

Národní technické muzeum

Vyšehrad – odkud skákal Šemík a čertovy sloupy

Židovské město a hřbitov

Náplavka

Stínadla – legendární pražská čtvrť Vontů

Napiš mi do komentáře, jestli se ti plán našeho výletu líbil, jestli ho využiješ nebo nahoď své tipy, co v Praze nesmíme vynechat!