Super rychlé a vláčné muffiny, které se určitě hodí i jako skvělá svačinka na cesty!
Potřebujeme (asi 10-12 kousků)
125g hladké celozrnné špaldové mouky*
50g hladké kukuřičné mouky
4PL datlového sirupu
1PL holandského kakaa nebo karobu
2PL kokosového oleje
2PL ghí (nebo másla)
200 ml rostlinného (nebo obyčejného) mléka
1 sáček bezfosfátového kypřícího prášku (používám Amylon)
250g červeného rybízu
1 vejce
Postup
1. V 1 míse si smícháme obě mouky s kypřícím prášek a kakaem.
2. Ve druhé míse vyšleháme vejce s datlovým sirupem, poté přidáme mléko.
3. Rozpustíme si ghíčko (používám to od českého ghíčka) spolu s kokosovým olejem a přilijeme k vejci.
4. Vše pořádně promícháme a následně smícháme se směsí mouky.
5. Nakonec přimícháme omytý červený rybíz a plníme do muffinkové formy.
6. Pekla jsem asi 20-25 minut na 180 stupnů (nejlepší je vyzkoušet párátkem a pohledem oka na okraje jestli už jsou)
6. Pekla jsem asi 20-25 minut na 180 stupnů (nejlepší je vyzkoušet párátkem a pohledem oka na okraje jestli už jsou)
Poznámka
-*celozrnná mouka se doporučuje dětem od 2-3 let, proto použijte pro menší děti raději obyčejnou špaldovou mouku
– sirup či sladidlo můžete použít podle své chuti a preferencí
– PL = polévková lžíce
– na pečení používám silikonové košíčky na muffinky, kdybyste chtěli použít ty papírové, budete je muset vložit i do plechu na muffiny, samotné papírové košíčky na obyčejném plechu moc nefungují (jak kdy:-))