Extra rychlé špagety, bez masa a přesto výborné. Hodí se jako rychlý oběd nebo kvalitní večeře 

Potřebujeme (2-3 porce)

špagety dle uvážení

1 menší cibule (nebo lépe šalotku)

4 velká zralá rajčaty

2 stroužky česneku

2 hrsti strouhaného parmazánu

pár lístků čerstvé bazalky

sůl

olivový olej

Postup

1. Špagety dáme vařit dle návodu. Rajčata nařízneme do kříže, dáme je na 30 sekund do vřelé vody, poté rychle zchladíme a oloupeme. Rajčata zbavíme jadérek a nakrájíme.

2. Na pánev dáme olej, na olej dáme česnek, který předem rozmáčkneme plochou nože.

3. Česnek trochu opečeme a dáme pryč z pánve (slouží k ochucení oleje) a na olej přidáme na jemno nakrájenou cibuli.

4. Jakmile je cibulka trochu zlatavá, přidáme rajčata a dusíme cca 5 minut. 

5. Poté přidáme nasekanou bazalku a špagety přímo do pánve – nejlépe je přidávat špagety přímo z hrnce, aby na nich bylo i trocha vody ve které se vařily – udělá to tak omáčku. 

6. Nakonec pánev vypneme a vmícháme hrst nastrouhaného parmazánu. 

7. Před podáváním ještě posypte trochou parmazánu.