Když se Vám nic nechce, ale rodina čeká nějakou víkendovou buchtu, vrhněte se na tento rychlo perník, který určitě ocení! 

Potřebujeme
1 a 1/2 hrnku hladké celozrnné mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku třtinového cukru
2 polévkové lžíce změklého ghí
2 vejce
10g prášku do perníku bez fosfátů (Amylon)
2 lžíce kakaa
3 lžíce marmelády nebo povidel
1 lžička perníkového BIO mleté
Dohotovení
Marmeláda
1 lžíce kokosového oleje a 50g hořké čokolády

Postup
1. V míse si smícháme (můžeme i vyšlehat) mléko, cukr, vejce, ghí, marmeládu.
2. K tomu přidáme zbytek ingrediencí a pořádně promícháme.
3. Dáme na plech – hodí se na menší plech – já jsem pekla v kulaté formě o průměru 26cm, který buď vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem.
4. Pečeme na 180 stupňů 35-40 minut – vždy zkuste špejlí, zda je hotovo.
5. Po vychladnutí natřeme pikantní marmeládou – používám z červeného rybízu a potřeme čokoládou, kterou si rozpustíme spolu s kokosovým olejem.