Klasika, trochu vylepšená, aby nám jednak chutnala, jednak nás pořádně zasytila a také, aby to mělo nějakou výživovou hodnotu.

Potřebujeme (na moc porcí – sekaná připravována na narozeninovou oslavu)

500g vepřové kýty (šikovní si namelou doma na mlýnku, já jsem poprosila paní v řeznictví)
300g hovězího zadního
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 hrnek červené čočky
1 hrnek pohankové lámanky
1 PL majoránky
1 PL kurkumy
1 PL červené papriky
sůl
ghí (olej)
kukuřičná strouhanka

Postup
1. Nejprve si dáme uvařit červenou čočku a pohanku, nemusí to být úplně do měkka.
2. Mezitím si opražíme na ghíčku (oleji) do hněda nakrájenou cibulku a česnek přihodíme prolisovaný nakonec, jen aby zavoněl.
3. V míse si smícháme maso, vejce, všechno koření, sůl dle chuti, orestovanou cibulku s česnekem, uvařenou čočku a pohanku a podle konzistence přidáme kukuřičnou strouhanku.
4. Vše pěkně promísíme, a tvarujeme menší šišky, které klademe na pečící papír. (čím větší šišky budou, tím úměrně déle si pak musíte prodloužit pečení)
5. Pekla jsem v troubě hodinku na 150 stupňů a pak asi 20 minut na 200stupňů, aby se udělala kůrčička.