O něco zdravější varianta k tradičnímu lineckému cukroví a na chuti to ani není poznat! 🙂
Postup
1. Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
2. Dáme odpočinout do lednice, na hoďku, na dvě. Já jsem nechala celou noc.
3. Vyválíme těsto – jak tlusté každý dle chuti, někdo má raději tlustší linecké, někdo tenčí.
4. Pekla jsem na 180 stupňů, asi 10-15 minut.
5. Lepeno babiččinou rybízovou marmeládou 🙂
Poznámka
– používejte opravdu vanilkový cukr (koupíte ve zdravíčku, třeba od Amylonu, cena cca 9kč/ks) – ne ten vanilínový – na chuti to jde poznat, ve vanilkovém je opravdu rozemletá vanilka a ne jen vanilínový extrakt.
– popř. si vyrobte za pár kaček vlastní vanilkový cukr, návody najdete na googlu 🙂
1 Comments
Veronika
Půjde to i bez něj 🙂