1 šálek červené čočky
2 středně velké mrkve
2 rajčata
6 lžič rajčatového pyré
(hrst strouhaného parmazánu)
ghí (olej, máslo)
čerstvé lístky bazalky
jarní cibulku
sůl
vodu
těstoviny(použila jsem rýžové nudle)
Postup
1. Nejprve si nařízneme rajčata na spodu do kříže a vložíme na pár sekund do vroucí vody – vytáhneme a zbavíme je lehce slupky.
2. Nakrájíme si cibulku na jemno a lehce ji orestujeme, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a po chvíli i nasekaná rajčata, chvíli dusím, až rajčata pustí šťávu.
3. Chvíli spolu necháme propojit chutě a přidáme do směsi červenou čočku a rajčatové pyré.
4. Zalijeme trochu vodou tak, aby bylo vše ponořeno a vaříme do změknutí čočky – podle potřeby přidáme vodu.
5. Nakonec natrháme pár lístků bazalky, vmícháme hrst strouhaného parmazánu a dochutíme ještě solí nebo kořením dle preferencí a možností dítěte.
Poznámka
– parmazán bych se nebála dát trochu ochutnat již od 1 roku.