Rychlovka, když nevíte co by? Tady je 🙂

Potřebujeme:

  • 1 střední cibule
  • rajčata (množství dle potřeby)
  • listový špenát (klasický nebo baby)
  • čerstvá bazalka
  • česnek (množství dle potřeby)
  • sůl 
  • pepř
  • máslo nebo ghí
  • voda nebo vývar,
  • třtinová panela (je-li zapotřebí)
  • oblíbené těstoviny
  • parmezán
Postup:
  • na másle či ghí necháme dozlatova opéct najemno nakrájenou cibulku,
  • až má cibulka správnou barvu, přidáme nakrájená rajčata (můžete oloupat, ale nemusíte), která zalijeme vývarem či vodou tak, aby rajčata byla ponořená a necháme vařit – vodu/vývar podle potřeby přiléváme,
  • jakmile jsou rajčata měkká, kastrolek sejmeme z plotny, směs rozmixujeme ponorným mixerem a vrátíme na plotnu, která je stažená na minimum,
  • vhodíme listy špenátu (množství dle vás) a bazalky a zlehka promícháme,
  • do směsi namačkáme česnek, přidáme lehce soli a pepře a opět promícháme,
  • podle toho, jakou má omáčka chuť, dále osolíme nebo přidáme panelu (já přidávala, rajčata byla velmi kyselá) a už jen zlehka povaříme,
  • servírujeme s těstovinami, které má dítko nejraději a lehce posypeme tvrdým sýrem parmezánového typu.
Poznámka:
  • vzhledem k soli a pepři doporučuji nejdříve od 1 roku věku dítěte