Rychlovka, když nevíte co by? Tady je 🙂
Potřebujeme:
- 1 střední cibule
- rajčata (množství dle potřeby)
- listový špenát (klasický nebo baby)
- čerstvá bazalka
- česnek (množství dle potřeby)
- sůl
- pepř
- máslo nebo ghí
- voda nebo vývar,
- třtinová panela (je-li zapotřebí)
- oblíbené těstoviny
- parmezán
Postup:
- na másle či ghí necháme dozlatova opéct najemno nakrájenou cibulku,
- až má cibulka správnou barvu, přidáme nakrájená rajčata (můžete oloupat, ale nemusíte), která zalijeme vývarem či vodou tak, aby rajčata byla ponořená a necháme vařit – vodu/vývar podle potřeby přiléváme,
- jakmile jsou rajčata měkká, kastrolek sejmeme z plotny, směs rozmixujeme ponorným mixerem a vrátíme na plotnu, která je stažená na minimum,
- vhodíme listy špenátu (množství dle vás) a bazalky a zlehka promícháme,
- do směsi namačkáme česnek, přidáme lehce soli a pepře a opět promícháme,
- podle toho, jakou má omáčka chuť, dále osolíme nebo přidáme panelu (já přidávala, rajčata byla velmi kyselá) a už jen zlehka povaříme,
- servírujeme s těstovinami, které má dítko nejraději a lehce posypeme tvrdým sýrem parmezánového typu.
Poznámka:
- vzhledem k soli a pepři doporučuji nejdříve od 1 roku věku dítěte