Vynikající čokoladové muffiny, které se hodí jak na snídani, tak jako svačinka do školy


čokoládové muffiy

Potřebujeme (18-24 kusů)
150 g špaldové celozrnné mouky
140 g špaldové mouky obyčejné
50   g cukru z kokosových květů
40   g holandského kakaa
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
2 banány
3 vejce
240 ml mandlového mléka
160 ml oleje
40 g kvalitní hořké čokolády ze 100% kakaa – já jsem použila Willie´s Cacao Madagascan Black Sambirano  
Postup
1. V míse si rozmačkáme banány a přidáme k nim vejce. Pořádně promícháme a propojíme.
2. Poté přimícháme mléko a olej.
3. Do mísy po promíchání přidáme mouky, kakao, cukr, prášek do pečiva a nasekanou nebo na hrubo nastrouhanou čokoládu.
4. Formu na muffiny si vysteleme papírovými košíčky, do kterých rovnoměrně rozmístíme těsto.
5. Vložíme do trouby, která je vyhřátá na 200 stupňů a pečeme přibližně 20 minut.
Ochutnat můžete i jiné druhy čokolády, nejen na vaření, cukr je vždy použit třtinový, což je plus.

Světová zdravotnická organizace ( WHO) doporučuje 0 gramu přidaného cukru do dvou let věku. Proto zvažte podání pokrmu dle věku dítěte a vašim osobním preferencím.